30. apr, 2016

Jaktprøve

Sesongen for jaktprøver er igang! Og vi har startet. Forje helg i Vestfold startet Goldie i AK og Gullet debuterte i EK.

EK prøven var av det vanskelige slaget og kun en hund av 16 fikk 1 premie. Gøy det var en golden:) Prøven startet med dirigering. Relativt grei oppgave. Ny dirigering med forstyrrelse på myra, flere terrengskifter. Så et trangt dypt felt, og skulle avsluttes med en dirigering over vann.
I dette vannet lå det et par Canadagjess, av den mindre redde sorten. Her valgte Janicke å bryte da gjessene lå i linjen Gullet skulle svømme.

Goldie startet AK. Spennende med makker hund, vilt og dirigeringer. Goldie fikk ikke inn første dirigering. Markeringene satt som spikret! Fotgående og ro på post var også supert. Feltsøket likeså. Prøven ble avsluttet med en dirigering ut på ei øy, med markering på blankt vann som forstyrrelse. Goldie fikk ikke inn denne dirigeringen heller, men det holdt til en 3 premiering, med + for markeringene og feltet🙂

Goldie fikk også en start på bevegelig AK i Kongsvinger i dag.Prøven startet med en enkel markering, Her var frøken fres lett i baken! Hun hoppet også en liten bekk, feilberegnet noe og slo begge bakknærne i en stein...første dirigering var grei, felt, her gikk hun fra en vitring, dette bidro til premiegraden i dag. en avsluttende dirigering, denne fikk vi ikke hjem, men hun gikk i allefall den veien jeg pekte;) Goldie er fin ved fot og det ble også påpekt av dagens dommer, at vi var behagelig å gå med.

Goldie haltet litt når vi kom hjem, krysser fingre for at hun kun har slått seg litt, og at det går over.
Nye starter for Gullet og Goldie er planlagt. Vi gleder oss.

Luna virker også drektig. Hun skal på ultralyd i uke 19.