30. aug, 2015

Mesterskapshelgen 2015

Goldie og Gullet var påmeldt denne gangen.

Goldie i unghundmesterskapet Gullet i Åpenklasse, men fordi Gullet gikk godkjent i Danmark for en uke siden, måtte hun flytte opp til Eliteklasse.

Goldie var først ut. Vi startet på post fire og fem, To relativt lange markeringer over land, som lå i vann. Goldie fikk 19 og 19 poeng.

Post en to og tre var relativt like, og i mine øyne ganske kjedelige. Korte markeringer hvo to landet i høyt gress. Goldie fikk 17, 18 og 17. Trekk fordi hun ringer. Fart, intensitet, grep avleveringer og ro er kanon bra! totalt 90 poeng av 100. Veldig fornøyd med Goldie, men ikke nok poeng til finale plass. 

En prøve som skiller veldig lite på de beste hundene. Goldie ble plassert som nr 24, poengmessig på delt 15 plass i UM, og delt 20 plass i BK klassen.

Gullet startet på post fem. En helt vanvitttig lang dirigering langs vann, i utfordrende terreng.  Gullet fikk 11 poeng her.
Post 1, markering ut på jordet, hvor kaster ikke syntes. Gullet kikket på hestene bak seg da kastet kom , og så aldri markeringen. 0 poengPost to, dobbel markering i høyt gress, noe dirigering måtte til for de aller fleste, og Gullet fikk 12 poeng
Post tre, Dagens beste for Gullet. Samme opplegg som post en, men denne gangen så hun kastet. Rett ut og rett hjem, men fem meter før avlevering, måtte hun tisse! sjokk! aldri skjedd før. trekk og 17 poeng på denne posten.
Post fire, en lang dirigering ut på et jorde. Skytter skjøt først i retning dirigeringen, så gikk han 10 meter og skjøt mot skog kanten. Gullet ville i skogen! Det ble noen stopp, høyre, stopp, høyre osv. Hun fant tilslutt og fikk 3 poeng. Totalt 43 poeng og havnet på en 79 plass.

Slett ikke ille egentilig. Gullet er ikke trent for klassen, og i tillegg er hun falsk drektig. 

Det har vært en innholdsrik uke med starter i både Danmark og her hjemme. Goldie skal vinter trenes for start i AK til våren, Gullet og Copy får noen starter til i år.