2. mai, 2014

Danmarks tur

Luna løper, og utrolig nok samtidig som forårsprøve for Golden i Danmark! To fluer i samme smekk! Lykke! Dessverre var rabies vaksinasjonene på Gullet og Spike gått ut, så vi meldte bare på Copy.

Vi fant lett fram til prøveområdet, og var siste startende i begynnerklassen. Bra prøve, men litt uvandt terreng, Små vann og masse lyng!

Første markering med, for hunden, sjult nedslag. Copy markerer svært godt og jeg fikk duen pent levert i hånd. Fotgående ca 40 meter, ned til vannkanten, og markering på blankt vann. Copy stupte ut, hentet and og kom hjem, leverte i hånd  uten å riste seg. nye 50 meter fotgående, Så felt. Copy hentet to kaniner og to duer, alt nydelig levert, så ble det flere utsendinger hvor han trakk mot skytter og kaster til venstre, feltet lå til høyre...Men du verden som han jobbet! Så fotgående ca 50 meter mot skytter og kaster, ny markering. På vei hjem faller Copy og mister duen. Han er tydelig rystet, " fryser" og må komanderes til å apportere. 

Vi fikk en kjempe fin kritikk, Dommer valgte å se bort fra uhellet i den siste markeringen da det var helt tydelig at Copy slo seg. Fikk trekk for urutinert felt søk, skulle hatt inn en fugl til på høyre siden. 2 premie. Jeg er fornøyd, alle viktige ting som ro, skuddfasthet, vann, avleveringer, fotgående osv. er super bra. 

Etter prøven reiste vi for å parre Luna. Vi møtte en entusiastisk Chester! Luna var ikke like begeistret så vi ble en dag lenger en vi regnet med. Om alt går etter planen nå, så venter vi valper de første dagene i Juli!

Da vi ble litt lenger en først planlagt, fikk vi også overvære fødslen til 9 nye golden valper! Fantastisk!