6. aug, 2013

SOMMER 2013

Sommer!
Aktivitetsnivå synker, men litt har vi gjort

Copy og jeg har vært på hundeferie/jaktkurs i Hemsedal, regi Retrieverklubben avd. Bergen
Instruktør for oss var Asbjørn Kristiansen. Et kurs som ga oss inspirasjon og motivasjon til videre trening. Siste dag i Hemsedal ble det arrangert Working Test. Copy fikk 20-20-20-17-og 0!!! Havnet på 7 plass av 22 hunder og er veldig fornøyd med det. På siste post var han lett i baken, og jeg sendte før dommeren ga tilatelse. Alt annet han gjorde var veldig bra!

Janicke har hatt med seg Spike og Gullet på ferie i Sverige. Goldenklubben der har hatt klubbmesterskap, og Gullet fikk prøve seg på BK. Første apport var en and på vann med sjult nedslag. Gullet svømte og svømte, og Janicke kallte inn tilslutt. Da fikk hun beskjed om at hun hadde brutt prøven, og fikk ikke gå videre. Kjedelig.

Spike gikk en meget krevende eliteprøve, En hel time i tungt vått terreng. På siste aporten, en dummi igjen i et tungt felt, gikk han ut av hånd og tok seg et bad. Dermed disket. Det viste seg etterpå at han har pådratt seg en skade i det ene frambeinet. Han er under behandling og har noen uker hvile. Vi krysser fingre og håper han er frisk til noen treninger før Nordisk for golden på Vindfjelltun månedskifte August / September.

Copy startet på Retriever Challange i Østfold 3/8. En ny Working Test med 120 hunder til start! i Begynnerklassen var det påmeldt 42 hunder, 32 startet. Copy gikk bra! og da det nærmet seg premieutdeling ble han og Emil, Doubleuse Harrier ropt opp for å gå en run off, dvs en siste post for å skille de to som sto med lik poengsum etter fem poster.

Copy vant run offèn en laaang markering over vei ut på et flatt jorde uten holdepunkter. I mine øyne en helt perfekt apport! Å bli nr tre av så mange topp unghunder, kjennes som en seier. Jeg er utrolig stolt av han!

Luna har hatt løpetid. Da det er litt tidlig venter vi til nesteår med å parre henne. Vi har funnet et par aktuelle partnere. Det er pene hunder med bruks egenskaper. Så ønsker du deg en aktiv familiehund, som kan brukes til de fleste aktiviteter, ta kontakt for mer informasjon.

                                                                                  Anne Kathrine