1. mai, 2013

01.05.2013

Vi har vært på jaktprøver i Danmark. Copy og Spike fikk være med i år.

Vi reiste nedover sammen med Steen, reiseleder, Andrè og Gørill. Fredag ble det tid til en fin treningsøkt i Fredrikshavn før turen gikk videre med ferje til Læsø. Lørdag morgen, med parole kl 08.00
Det viste seg at mange startende hadde hunder i flere klasser, og derfor fikk starte først i Begynnerklassen. Copys startnr. 10, ble tilslutt nr 21. Det var fryktelig lenge å vente!
Copy fikk først en markering, due, som han ikke ville ta spontant. Jeg måtte be han apportere og kalle inn...Så felt. Jeg fikk kaniner og ender levert i hånd. Copy gikk kjempefint felt, men spyttet en due og var på nippet til å bytte den i en and. Så fri ved fot, det gikk fint:) en markering på vann, due igjen...den spyttet han ut 2 meter forran meg. Ny markering på land, due, den fikk jeg pent i hånd. Totalt ble det tre fugler på bakken, og en 2.premie. Riktig godt fornøyd fører!

I Eliteklasse blir bare de fire beste plassert. Spike og Basse var ikke blandt dem i dag. Det var utrolig tungt terreng, med mye vann og myr. Samt markeringer i lyng. En riktig vanskelig og utfordrende prøve!

Andrè og Rypa fikk 1 pr i Åpenklasse:) Det var kun våre Norske golden på denne prøven. To flatcoated og resten Labradore