23. apr, 2013

23.04.2013

Søndag  morgen kl 04.15 ringte vekkeklokken...Opp og hopp, det er jaktprøve i Kristiansand, med oppmøte kl 0800 🙂

Copy og Luna skal debutere i Norge i begynnerklassen (BK) og Spike skal gå Eliteklassen (EK)

Først ut er Spike. Fem elitehunder på linje, og det går en drive inn i skogen hvor en og en hund får hente en "runner" Spike og Janicke er nr fem på linja og det er leeenge å vente.
Etter at alle hundene har fått hjem dummien, blir de sendt på forskjellige oppgaver. Felt, Dirigering, søk i område hvor driven har gått og en dobbel markering. Nesten alle hundene løste alle oppgaver, men litt å pirke på var det. Beste premiering i klassen ble en 2. premie.

Spike og Janicke fikk en tredje premie. Spike fant nemlig ender på vei ut i dirigering, og det ble noen korrigeringer før han kom fram til nærsøkområdet, ca 200 meter ute fra standplass.

Copy var først av unghundene. Han fikk en markering, som han løp rett forbi og  han ble dirigert på den. Så kom en minnemarkering han ikke skulle hente, så en markering på vann, vann ja, en råk på kansje fem x ti meter i isen...Vel, Copy knallet så det suste, jeg rakk å lege på en komando, men det ser jo dommeren. Så skulle minnemarkeringen hentes. Copy er god på dirigering, så den var lett. Ny på vann, og like lett i baken, dette må jobbes med!
Felt. Copy løp ut i feltet og søkte fint, men fant ingen ting. Ble sendt en gang til, og løp fint ut, men fant ikke noe. Tredje gang jeg sendte hadde han mistet troen på at det var noe der ute, og jeg avbrøt prøven.

Luna og Janicke var neste. Luna markerte nydelig, full fart hjem, men måtte på "toalettet" på veien. Sitter pent på vannmarkeringene, og får inn disse, minne markeringen hadde hun helt glemt, og Luna er lite trent på dirigering, men Janicke fikk trykket henne ut og dummien kom hjem. Felt, samma som Copy. Fant ingen ting, og mistet troen.

Alt i alt, en grei erfaring for unge hunder. Det finnes kastere og skyttere i skogen som hunden ikke kjenner. Og det er spennende!

Nå blir det noen dager trening på fot, sitte stille ved vann og vilt for Copy. Ny start i Danmark er neste🙂
På bilde idag, Elite, Drive og Janicke med Spike.