3. des, 2021

November gikk lynraskt! Jeg har fått ny hobby, sopp plukking, og det var tid for traktkantareller. Endelig! Det ble helt grei fangst. Hundene syntes også denne nye hobbyen til mor er gøy. Ut på tur til forskjellig spennende steder. 
Jess vokser seg til, en nydelig liten frøken som klarer å innynde seg hos de aller fleste. Hun er enkel å trene og enkel å ha i hus.
Ane Marthe har jo Kopper, han er fjorten dager yngre, og disse to har det mye gøy.

Drøm har vært på jaktkurs og praktisk jakt i Skåne. Utrolig morro å se hva det ligger av egenskaper i den hunden. Han gjør meg skikkelig stolt nesten alltid. 

Iben er ferdig på røntgen. Hofter A, men dessverre alvorlig albuedysplasi. Det betyr at hun er ute av mitt avlsprogram, Dessverre. Utrolig leit for familien som har henne. Vi får se om det er mulig å opperere henne og holde henne smertefri.

En ulykke kommer skjeldent alene. Jeg har mistet Goldie. I Oktober. Det er et enormt tap for meg. Hun var helt unik. Kjennes ut som jeg mangler en vegg i huset. Syntes fremdeles det er vanskelig å snakke om.

Nå går vi inn i vintertrening. Det betyr litt enkel jaktlydighet, som sitt og bli, innkalling, fotgående og avleveringer. Jess er åtte måneder snart, og vi sikter oss inn på kvalifiseringsprøve over nyttår.

Vi venter løpetid på Fanta. Avtale er gjort med hannhund, og jeg gleder meg til en spennende kombinasjon. 

 

18. okt, 2021

Fredag dro jeg og Drøm til Danmark for å gå A prøve på Lykkeshold. Spennende! 
Riktig ekte jakt, slik Retrievere er avlet for. 

Drøm var eneste golden på prøven. En flatcoated, resten labradorer.
En vanvittig opplevelse.

Jeg er så stolt av hunden min, han fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger.
Han er rolig, stille, konsentrert og lydig. Apporterer alt, både dødt og skadeskutt. Jobber i felt sammen med fem andre hunder, kjører henger hvor det er trangt med fremmede folk og hunder.
Siste fugl på dagens prøve var en fasan som falt nesten i hodet på oss, den landet i en busk noen meter unna. Da hoppet Drøm fram noen meter, og 1. premien røk. 
Drøm fikk en 2. premie, med en super fin kritikk. 
Takk til dagens dommer og til prøveleder som loset meg gjennom prøven på en utmerket måte. Jeg skal ta med meg alle hyggelige komentarer videre.

Dette ble en veldig bra opplevelse, både for meg og for Drøm. Gleder meg allerede til neste mulighet.

6. okt, 2021

Vi har deltatt på endel forskjellige ting den siste tiden. Først var det Klubbmesterskap i Jakt avd. Vestfold. Tine og "Rav" GG Java, vant rekrutt klassen! Veldig så bra debut både for valp og eier. Gratulerer så mye Tine.
Jess ble nr tre og Kopper nr fire. Alle tre gjorde en super jobb.

Dagen etter var det familie og rekruteringsdag i avdelingen. Gull Golden stilte mannsterke med hele syv valper og en unghund. I tispeklassen ble GG Jippi "Jala" beste tispevalp, GG Lykke nr to, GG Jess nr tre, GG Java "Rav" nr fire og GG Lilly nr fem
I hannhundklassen ble GG Kopper vinner og GG Keiko "Gulliver" nr tre.
Kopper ble også best i rase valp og Best in Show valp.
GG Henry " Nelson" fikk fin kritikk❤️

Flere av valpene fra i år har vært på valpeshow og fått fine kritikker og sløyfer. Valpeshow er en super mulighet til en skikkelig bra miljøtrening.

Lexie og Ane Marthe ble Klubbmestere i avd Vestfold, klasse Elite❤️ Nr fire i samme klasse hos Sandefjord hundeklubb.

Drøm har vært på Jæren og fikk sin siste 1AK på jaktprøve❤️ Nå står Danmark og Åpen A på programmet😊. 

 

5. sep, 2021

August bare fløy forbi! Det har blitt hele tre starter på jaktprøver for Drøms del, Lexie har pusset støv av Rally formen. Det har gått litt i ett, med kulltreff for valpene og Kenneltreff i går❤️
Vi har også valpekurs her hjemme med innleid instruktør. 
Valpene våre har også såvidt startet apport treningen. 
Høsten er fylt opp med aktiviteter.  Det blir både Familiedag og klubbmesterskap. Både i Sandefjord hundeklubb og Retrieverklubben avdeling Vestfold. 

GullGolden har fått sin første CHAMPION På blodspor. Vi gratulerer  Vigdis og Zaga (GG Diva) Zaga har flere Cert og neste tittel er nok rett rundt hjørnet. 

13. jul, 2021

Alle vårens valper har reist til nye hjem. Det er utrolig stille på gården! 
Jeg beholdt jo Jess etter Nala og Theo, så helt rolig er det ikke.

Jess har blitt 13 uker, hun var på helse sjekk og vaksine sist mandag. Så ble hun syk. Første to dagene hadde hun vondt i munnen, og jeg trodde hun var stukket av en veps. Fredag morgen våknet vi til en valp som valp som var alvorlig syk. Det ble en tur direkte til Evidensia Dyrehospital i Oslo. Der ble det konstatert væske bak høyre øye, og en betennelse situasjon i kroppen. Nå går hun på bredspektret antibiotika og smertelindring. Hun oppfører seg helt som normalt, og vi krysser fingre for at dette går bra. 
Goldie har fjernet en kul i brystet. Den er sendt til analyse, og jeg regner med vi får prøvesvar i løpet av uken. 

Drøm har deltatt på Working test i regi raseråd Golden. Det gikk veldig så bra. Han ble nr to i klassen med 86 poeng. 
Nå blir det noen dager ferie og fri, før vi starter målrettet trening med hele flokken.

valpetreff er satt til Søndag 30/7 Invitasjon i FB gruppene til de aktuelle kullene.