17. apr, 2022

Våren er her for fullt. Valpekullet har blitt seks uker gamle og de er aldeles bedårende søte. Nå får de også komme ut hver dag, og det er masse fart i flokken❤️
Vi har også kjøpt inn en ny valp. Hun heter Aqua og kommer fra Sverige. Mer info ligger på siden Unghunder. 
Aqua er Sammen med M kulle deler av dagen, men sover ved siden av meg og leker med Drøm og Jess.Det blir spennende Å bli kjent med denne lille krutt tønna av en valp😊

9. mar, 2022

Tiden går fort når man er litt travel. 3/3 kom Fantas valper. Hele ti stykker. Minstemann døde et pardager etter fødsel, så i valpeklassen nå har vi tre tisper og seks hannhunder. Alle vokser godt og ser trivelige ut.

Jeg ser etter et fôrvert hjem til den ene tispa.
Vilkår ligger på denne siden. Fôrvert. Det er et krav til at denne hunden skal meritteres i en sport, evnt. Redning. 

Drøm kuttet seg i beinet under trening. Takk til Dyrlege PAB AS som tok i mot oss og sydde Drøm utenfor arbeidstid. Det ser veldig bra ut. Nå er han helt haltfri, og vi tok stingene i dag.

Jess har fått sin første løpetid. Hodet er fullt av hormoner, og det er ikke så enkelt for henne å konsentrere seg. 

Raseråd Golden arrangerer Online Working Test. Vi har hele 20 hunder fra GullGolden på startlista! Gøy. Dette er en helt uoffisiell konkuranse, og målet med deltagelse er å få trent litt.
Bedømmingen blir ikke rettferdig, det er jo stor forskjell på terreng, og det blir dømt litt utenfor reglementet. Uansett, et supert tiltak!

Fordi vi har så mange påmeldte fra GG, fikk vi et gavekort fra Raserådet. Gratis påmelding på Golden festivalen. Både utstilling og Working test. Tildeles en av hundene i Maiden gruppa. (Vi trekker)Denne WT er forøvrig offisiell, så hunden vi trekker ut, må ha bestått kvalifiseringsprøven før arrangementet. Første helg i Juli.
De beste hundene i hver klasse får en premie fra oss😊

 

28. jan, 2022

Nyttårsaften gikk turen til Østfold for en date mellom Fanta og Emil. Det var god stemning, og turtelduene var veldig begeistret for hverandre. Parring fikk vi 1. nyttårsdag. I går var Fanta på ultralyd, det var mange små bobler i magen hennes. Om alt går som tenkt, får vi et fint kull i begynnelsen av Mars. 
Januar har så langt bydd på fantastisk vær. Skyfri himmel og barmark. Det betyr at vi får trent en god del. 
Raseråd Golden arrangerer også i år Online Working Test, og Gull Golden har hele 19 hunder påmeldt! Jeg gleder meg til alle fine filmer❤️ 
Det blir selvfølgelig premier til de beste hundene fra GullGolden. 

På bildet i dag ser dere noen av Fantas små bobler. Bare en liten cm i diameter. 

29. des, 2021

Romjul, og snart nytt år. Det er tid for tilbakeblikk på året som snart er over.

2021 Et år med nedstengning av landet, Korona, avlysning av prøver, utstillinger og andre aktiviteter. Hjemmekontor og begrenset sosial omgang. 

Når jeg ser tilbake, har det allikevel vært et aktivt år. 
I April fikk vi J og K kullet, og i Mai L kullet. Det ble en hektisk vår, men du verden så gøy! 
Vi har gjennomført valpetreff, kenneltreff, valpekurs og jaktkurs. Gøy å følge dere alle sammen. 

GullGolden fikk i år sin første CHAMPION! GG Diva "Zaga" til Vigdis Guleng, er nå både Rally Champion og ViltsporChampion! Jeg vil tro at neste Championat er "rett rundt hjørnet" Gratulerer så mye Vigdis. 

Flere andre GG hunder har også fått fine resultater, og jeg gleder meg til å følge dere framover.

Vi har øket flokken her hjemme med Jess og Kopper. Morsomme valper som ser lovende ut.
Jeg har mistet Goldie, alt for tidlig. 
Drøm fikk sine to 1.premier på B prøve i Åpenklasse, og er kvalifisert til Elite. Han har også startet på A prøve, og vært med på praktisk jakt. Begge deler var mål for året.


Lexie har debutert i Elite Rally, hun ble også klubbmester i Retrieverklubben avd Vestfold

Det har blitt noen veldig bra turer, både i eget land til Sverige og Danmark. Erfaringer og minner som er hyggelig å tenke tilbake på.

Noen planer for 2022 har jeg.
Endelig løper Fanta, hun skal ta progresterontest i dag, og jeg håper på parring i løpet av uka. Hannhund blir Jacklaine's Endeavor. Han er også far til GullGoldens E kull, som Janicke hadde i 2018 "Emil" er en svært hyggelig hund. Han har en super avstamming, og kullsøsken som gjør det meget bra i sporten. Jeg forventer valper med mye motor og samarbeidsvilje. Kullet selges kun til valpekjøpere som skal trene og aktivisere hundene. 

Det blir et bronsjemerke kurs/ jaktlydighetskurs her i vinter. Invitasjon kommer.
Jeg håper vi kan gjennomføre kenneltreff i løpet av våren. 
Egne mål for året er satt. 

vi ønsker alle følgere, et fantastisk godt nytt år, også håper jeg vi sees. 

Bilde: GG Drøm. 📷Ane Marthe

3. des, 2021

November gikk lynraskt! Jeg har fått ny hobby, sopp plukking, og det var tid for traktkantareller. Endelig! Det ble helt grei fangst. Hundene syntes også denne nye hobbyen til mor er gøy. Ut på tur til forskjellig spennende steder. 
Jess vokser seg til, en nydelig liten frøken som klarer å innynde seg hos de aller fleste. Hun er enkel å trene og enkel å ha i hus.
Ane Marthe har jo Kopper, han er fjorten dager yngre, og disse to har det mye gøy.

Drøm har vært på jaktkurs og praktisk jakt i Skåne. Utrolig morro å se hva det ligger av egenskaper i den hunden. Han gjør meg skikkelig stolt nesten alltid. 

Iben er ferdig på røntgen. Hofter A, men dessverre alvorlig albuedysplasi. Det betyr at hun er ute av mitt avlsprogram, Dessverre. Utrolig leit for familien som har henne. Vi får se om det er mulig å opperere henne og holde henne smertefri.

En ulykke kommer skjeldent alene. Jeg har mistet Goldie. I Oktober. Det er et enormt tap for meg. Hun var helt unik. Kjennes ut som jeg mangler en vegg i huset. Syntes fremdeles det er vanskelig å snakke om.

Nå går vi inn i vintertrening. Det betyr litt enkel jaktlydighet, som sitt og bli, innkalling, fotgående og avleveringer. Jess er åtte måneder snart, og vi sikter oss inn på kvalifiseringsprøve over nyttår.

Vi venter løpetid på Fanta. Avtale er gjort med hannhund, og jeg gleder meg til en spennende kombinasjon.